Wat gaat er gebeuren met je voornemens voor het nieuwe jaar?


2022 begint voor mij pas in februari en dat is een heel bewuste keuze.

Waarom, wil je weten?

Wel, 1 op 3 laat zijn goede voornemens al vóór eind januari vallen.

73% van de mensen geven hun doel op nog voor ze het bereiken.

Januari was dus een testmaand: Wat kan ik aan? Waar sta ik en wat will ik bereiken?

 

Ondertussen is het februari. De rationelen onder ons zeggen: Je hebt een maand verspild. Zij die praten vanuit hun buikgevoel vinden: Je hebt je tijd genomen.

En elk jaar op 31 december zeg ik hetzelfde. „Volgend jaar ga ik veranderen. Ik ga afvallen en een nieuwe baan zoeken, meer sporten, vaker met vrienden afspreken...“ Wat dan ook.

Klinkt dit bekend in de oren? Je bent dus niet alleen!

Maar dit jaar zal het écht anders zijn: je bent vastberaden om je leven en je carriere onder de loep te nemen.

Als je succesvol wit zijn, mag je jezelf doelen stellen. In plaats van een nieuwe baan te ‘vinden’ bepaal je zelf aan het begin van elke maand: ik ga mijn cv updaten, een marktonderzoek laten doen, m’n mogelijkheden bekijken ...

Maak je droom ook realistisch door te kijken naar je persoonlijke situatie: Misschien is het nodig om een groter doel op te splitsen in kleinere stappen.

Stel een actieplan op: Hoe wil je je leven veranderen? Wat is haalbaar? Heb je iemand nodig met een helicopterview? Of iemand die je uitdaagt?

Maak een overzicht van wat je graag doet en waar je goed in bent. Bepaal je sterke en zwakke kanten en vraag familie, vrienden en collega’s om feedback.

Klinkt dat moeilijk? Weet je niet hoe de eerste stap te zetten? Heb je hulp nodig bij het bouwen aan  een structuur of het definiëren van de volgende stappen in je leven?

Motio-Emotional Coaching is niet enkel gespecialiseerd in loopbaanbegeleiding, maar ook in traumaverwerking en stressmanagement.

Samen bekijken we jouw project, stellen we een realistisch plan van aanpak op, verhogen we je motivatie en stellen we haalbare doelen die je leven zullen veranderen en verrijken.

Meer informatie:

Bericht gepubliceerd op
12/01/2022 - 17:54

Terug naar het overzicht

×